Presteer beter met MTC SportFit

Betere sportprestaties, minder blessures, effectiever trainen. Dat is Sportfit Nederland. Verbeter je fysieke mogelijkheden, ontwikkel je atletisch vermogen, en bereik – snel merkbaar – betere resultaten. Verlaag bovendien het risico op blessures. Onze manier van trainen is gebaseerd op feiten. Testen, meten en direct verbeteren. Op individueel niveau.

 

Sporters

Wil je meer halen uit je sportcarrière? Gerichter trainen zodat jouw persoonlijke sportontwikkeling versnelt en je tegelijkertijd de kans op blessures vermindert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij hebben een trainingssysteem ontwikkeld voor de talentvolle jeugd en de serieuze sporter, gebaseerd op de Sportfit Nederland Piramide. Iedere laag van de piramide is een voorwaarde om – in de top van de piramide – meer trainingsuren aan te kunnen en kwaliteit te blijven leveren in sportspecifieke vaardigheden.

Hierbij kijken wij naar de kwaliteit van de basisbewegingspatronen en de kwantiteit van specifieke parameters. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de kwaliteit van deze basisbewegingspatronen onvoldoende is, je blessurerisico aanzienlijk toeneemt. En dat je stagneert in het aantal trainingsuren, zowel algemeen als specifiek, die vereist zijn om de top te kunnen halen. Met Sportfit Nederland stel je samen een individueel systeem op zodat jij optimaal je atletisch vermogen kunt ontwikkelen.

 

Ouders

Uit diverse onderzoeken is duidelijk geworden dat er bepaalde unieke perioden in de ontwikkeling van kinderen waarin ze meer gevoelig zijn voor specifieke trainingsvormen. Deze unieke perioden in de ontwikkeling zijn vlak voor en na de puberteit. Met betrekking tot het bovenstaande is er redelijk veel onderzoek gedaan wanneer je trainingsvormen als kracht, keren en wenden, snelheid en uithoudingsvermogen moet gaan trainen.

Wij volgen het LTAD model dat ontwikkeld is door Canadian Sports for life echter houden wij rekening met de biologische leeftijd en niet de kalenderleeftijd. Het model beschrijft  7 fasen die een sporter gedurende zijn leven doorloopt.

Sportfit Nederland heeft een trainingssysteem ontwikkeld voor de talentvolle jeugd, gebaseerd op de Sportfit Nederland Piramide. Iedere laag van de piramide is een voorwaarde om – in de top van de piramide – meer trainingsuren aan te kunnen en kwaliteit te blijven leveren in sportspecifieke vaardigheden met een zo laag mogelijke blessure risico.